Behandelaanbod
Honesthe GGZ is een praktijk gespecialiseerd op het gebied van eet(bui)stoornissen, posttraumatische stress stoornis en ADHD. U kunt bij Honesthe GGZ terecht voor een behandeling indien u 18 jaar of ouder bent.
Een eetstoornis staat vaak niet los van andere problematiek. Onderliggend is er bij een eetstoornis geregeld sprake van een doorgemaakt trauma of ADHD. Eetstoornissen gaan daarnaast ook vaak gepaard met andere psychische problemen zoals een stoornis in het autisme spectrum (ASS), angstklachten, stemmingsklachten, middelengebruik, slaapproblemen, een negatief zelfbeeld, faalangst en/of persoonlijkheidsproblematiek. Aangezien ons behandelaanbod is afgestemd op de behandeling van eetstoornissen met daarnaast mogelijk traumagerelateerde problematiek en ADHD kunnen wij patiënten waarbij daarnaast nog andere ernstige psychiatrische problematiek aanwezig is, niet in behandeling nemen. Wij zijn van mening alleen excellente zorg te kunnen leveren wanneer wij deze voorwaarde hanteren. Dit zullen wij uiteraard met u bespreken tijdens het eerste gesprek (intakegesprek). Indien er sprake is van complexere problematiek die tijdens de behandeling naar voren komt, dan zullen wij met u in gesprek gaan hoe en bij welke instelling de behandeling hiervan verder vorm gegeven kan worden.
Eet(bui)stoornissen
Eetstoornissen die wij behandelen zijn een eetbuistoornis, boulimia nervosa en een eetstoornis NAO. Bij een eetbuistoornis kan behandeling in de S-GGZ alleen plaats vinden indien er sprake is van een matige, ernstige of zeer ernstige eetbuistoornis. Hiervan is sprake als u vier eetbuien of meer per week heeft.
Trauma
Vaak gaat een eetstoornis gepaard met doorgemaakte traumatische gebeurtenissen of heftige levensgebeurtenissen. Bij een post traumatische stress stoornis kan dit door een eenmalige gebeurtenis of meerdere gebeurtenissen komen. Indien er sprake is van een reeks aan gebeurtenissen die uw algehele (persoonlijkheids)ontwikkeling hebben beïnvloedt dan spreekt men vaak van een complex trauma. De behandeling van complex trauma kan veel tijd kosten. Vaak verwijzen wij door naar gespecialiseerde traumacentra. Wij kunnen dan het voor- en na traject van de behandeling doen.
Behandeling in de GGZ
Behandeling in de GGZ is noodzakelijk als er sprake is van ernstige, meer complexe problematiek. De complexe problematiek kan dan niet (meer) door een coach of praktijkondersteuner van de huisarts worden gedaan. De behandeling is intensiever en langduriger van aard. Er werken meerdere behandelaars in een multidisciplinair team. Behandeling in de GGZ is mogelijk met een verwijzing van uw huisarts. Om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar moet er sprake zijn van een DSM-benoemde stoornis. Er zijn ook behandelingen die uitgevoerd kunnen worden die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden. Bij het kopje tarieven en vergoedingen kunt u hier mee over lezen.